Hiába játszott jól az ezer sebből vérző PMFC, pont nélkül maradt

Szinte egy csapatnyi hiányzóját kellett pótolnia sérülések és koronavírus-fertőzések miatt a PMFC-nek, amely így is közel járt ahhoz, hogy akár meg is verje a III. Kerületet. Egy hajrában szerzett vendég-gól azonban megpecsételte Vas László csapatának sorsát.

Azt előre lehetett tudni, hogy kisebb-nagyobb sérülések miatt Sági Milán, Hursán György, Grabant Bence és Króner Martin sem léphet pályára a PMFC-ben. Nem, mintha nem okozna egyébként önmagában e kvartett hiányzása problémát a pécsieknél, de valószínűleg a III. Kerület elleni bajnoki előtt összetette volna a két kezét Vas László, ha csak az ő pótlásukról kellett volna gondoskodni. Csakhogy a koronavírus közbeszólt, így a vasárnap esti meccsen nem lehetett ott Futó Zsombor, Bukrán Erik, Geiger Norbert és Rácz László sem, fel volt tehát adva a lecke a Munkásnak.

Sok hiányzó ide, tartalékos felállás oda, a Pécs kimondottan jól kezdte a meccset. Vas László csapat birtokolta többet a labdát, de ha mégis elveszítette azt, nagyon gyorsan vissza is szerezte, a letámadás ugyanis remekül működött. Tihanyi közben közel is járt ahhoz a 10. perc környékén, hogy megszerezze a vezetést, lövése azonban az oldalhálóban kötött ki. Adamcsek kicsivel később egy szabadrúgással veszélyeztetett, és közben igazból egyáltalán nem volt veszély a vendégek játékában. Egyetlen kontra után kellett csak Marques-Airosának mentenie, aki egyébként az első félidő hajrájában közel volt ahhoz, hogy őt ünnepelje mindenki. Remekül tekert ugyanis laposan a bal alsóba. Nagy kár, hogy Tihanyi – bár nem ért hozzá a labdához – lesen állt, mozgásával pedig a játékvezető szerint zavarta a kapust, így a gól érvénytelen volt.

Az első félidő 0-0-s eredménye így azért csalóka volt, hiszen a játék alapján bőven vezethetett volna a Pécs. Mindenesetre a nagyszünet után is igyekezett ott folytatni a PMFC, ahol előtte abbahagyta. Bejött Hegedűs és Bíró, szerkezetet is váltott Vas László, ezzel pedig érezhetően még támadóbb lett a hazai együttes. Jöttek is a lehetőségek, sőt, Bíró révén egy „újabb” gól is – de a játékvezető ezt sem adta meg, lökés miatt. Ez felbosszantotta a szurkolókat, de egy kicsit megfogta a csapatot is, jött ugyanis egy olya tízperces periódus, ahol bizony Helesfay Donát bravúrjaira volt szükség, hogy maradjon a gól nélküli állás. Átvészelte azonban a nehéz perceket a Pécs, és újra támadásba lendült. Az akarattal nem is volt baj, sőt, helyenként még a játék is tetszetős volt, azonban a helyzetek befejezése ezen az estén sehogyan sem akart menni. Ezért különösen bosszantó, hogy 6 perccel a vége előtt, a kontratámadás után a III. Kerület szerezte meg a vezetést – ami végül győzelmet is ért a vendégeknek.

Mindent egybevetve, látva azt, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a PMFC-nek a héten, szégyenkezni semmiképpen sem kell Helesfayéknak, még így sem, hogy végül pont nélkül maradtak.

PMFC–III. Kerület 0-1 (0-0)
Merkantil Bank Liga, 16. forduló. Pécs, 600 néző. V.: Antal Péter (Kulman, Ország).

PMFC: Helesfay – Dávid Z., Preklet, Katona – Svedyuk (Hegedűs, 46.), Károly (Kövesdi, 61.), Tölgyesi (Szabó Z., 90.), Kónya, Marques-Airosa (Okorie, 84.) – Tihanyi (Bíró, 46.), Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.
III. Kerület: Balázs J. – Bori, Szalai, Fejes, Bekker – Egerszegi, Rabatin – Sili (Horváth, 84.), Kleisz, Barczi (Rajczi, 88.) – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs.

Gól: Borvető (84.).

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés