Hol nőgyógyásznak, hol ügyvédnek adta ki magát a férfi, aki 12 milliót csalt ki „saját temetésére”

Letartóztatták a „háromdiplomás” csalót.

Kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették június 29-én azt a 24 éves darányi férfit, aki magát orvosnak kiadva tevékenykedett, ezután ügyvédnek adta ki magát, majd a saját halálát előadva a szükséges eljárások intézéséhez csaknem 12 millió forintot csalt ki Pécsett – számolt be a Police a megdöbbentő esetről.

A gyanú szerint a férfi nőgyógyásznak adta ki magát, majd 2022 tavaszán a saját, illetve „páciensei” lakásán több alkalommal megvizsgált három sértettet, akiktől különböző mintákat vett, majd diagnózist állított fel, és kezelést ajánlott. A férfi az orvosi tevékenységekhez persze a szükséges végzettséggel nem rendelkezett, azokat jogosulatlanul végezte.

A nyomozók azzal is gyanúsítják, hogy 2021 novembere és 2022 júniusa között egy másik sértettet azzal ejtett tévedésbe, hogy magát ügyvédnek kiadva baráti kapcsolatot épített ki vele, a bizalmába férkőzött.

Ezt követően telefonon ismét egy másik személynek kiadva magát elhitette vele, hogy „ügyvéd barátja” tragikus hirtelenséggel meghalt. Ezután több különböző, nem létező személynek adta ki magát, és többek között pénzt kért a temetésre, illetve a hagyatéki eljárásra is, mivel azt is előadta, hogy az elhunyt hatalmas vagyont hagyott a sértettre.

Folyamatos hazugságaival csaknem 12 millió forintot csalt ki a sértettől, aki a nyomozóktól tudta meg, hogy becsapták.

A férfi ellen kuruzslás, valamint jelentős kárt okozó csalás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.