Hűtik az utakat, a Hullám is hosszabbít

A tartós hőség miatt a mai naptól (szerda) az ország tizennégy megyéjére, köztük Baranya megyére is – a keddi narancssárga után – piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb fokozatú hőségriasztás szerda 0.00 órától péntek éjfélig szól, ezen a három napon ugyanis a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 27 Celsius-fokot.

Pécsett a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. locsolókocsijai hűtik mától az utakat és tereket a hőségriadó intézkedési tervében meghatározott útvonalon.

A hőségriadó időtartama alatt rendszeresen locsolnak, a nagyobb teljesítményű locsolóautóval a főútvonalakat, valamint az ezekhez csatlakozó főbb mellékutakat, emellett a kettő kisebb gépjármű a terek hőmérsékletét próbálja elviselhetőbbé tenni a közlekedők számára.

Természetesen a gyalogosokra is gondolnak, ezért a meleg enyhítése céljából ezen a héten ismét meghosszabbították a városi szökőkutak és csobogók üzemidejét. A pécsi belvárosi szökőkutakat és csobogókat éjfélig üzemeltetik a hőségriadó miatt.

Forrás: BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.

Frissítve (10:45)

Az augusztus végi kánikulára és hőségriadóra való tekintettel a Hullámfürdő szabad strandja meghosszabbított nyitva tartással várja vendégeit – közölte az üzemeltető el a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Mint hozzátették, az eddig megszokottól eltérően augusztus 25. – szeptember 1. között a rendkívül magas átlagos napi középhőmérséklet miatt a Hullámfürdő este nyolc óráig várja a strandolni, hűsölni vágyókat. Az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda (tanmedence és fedett uszoda) változatlanul este tíz óráig tart nyitva.

Frissítve (16:27)

Vitaminokat kapnak és a szokásosnál korábban kezdhetik a munkát a kánikulai napokon a Biokom Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft., hulladékszállítást végző munkatársai.

Lóczi Szidónia, a cég pr-menedzsere szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a társaság hőség idején lehetővé teszi, hogy a sofőrök és a rakodók a szokásos munkaidőtől eltérve már hajnalban végezhessék a szemetesedények ürítését és a napi feladataikat délre befejezzék.

Szólt arról is, hogy munkatársaikat pamutpólókkal és az elvesztett ásványi anyagok pótlására vitaminokkal látják el. Dolgozóik korlátlanul fogyaszthatnak hűtött ásványvizet, a munkavédelmi előírások betartása mellett könnyíthetnek ruházatukon. A vállalat ezen kívül műszak előtt és után a telephelyeken légkondicionált helyiségekben biztosítja a pihenésüket.

Lóczi Szidónia megjegyezte: a Biokom rakodói személyenként naponta 7-8 kilométert gyalogolnak és 10-12 tonna hulladék begyűjtéséről gondoskodnak, ami nagyon komoly fizikai munkát jelent.

Hirdetés