Hűvösebb szombat érkezik, felhőszakadással

Reggelig többnyire erősen felhős időben lesz részünk, és nyugat felől több hullámban számíthatunk esőre, záporra, zivatarra – írja szombati előrejelzésében az OMSZ.

Ma helyenként heves zivatar is előfordulhat, éjszaka az Északnyugat-Dunántúlon pedig akár jelentősebb mennyiségű eső is lehullhat. Szombaton napközben aztán szakadozik a felhőzet, és főként a középső tájakon hosszabb időre is kisüthet a nap. Ezzel együtt a kiterjedtebb csapadékzóna egyre inkább csak az északkeleti, keleti tájakat érinti, de gyenge eső, záporeső másutt sem zárható ki.

A déli szél éjszaka a Dunántúlon, holnap már keletebbre is északnyugatira, nyugatira fordul, több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 19 fok között várható, nyugat felé haladva számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 13 és 18 fok között alakul, de a Tiszántúlon pár fokkal melegebb lehet az idő.

Felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében. Ott rövid idő alatt 25-30 mm-nél is több csapadék hullhat.

Hirdetés