Így fizessük biztonságosan a távhőszámlákat

Saját biztonságuk érdekében, a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt a csekkes fizetés helyett válasszuk az elektronikus fizetési lehetőségeket – javasolja a Pétáv Kft.

hirdetés

A vállalat kéri azokat az ügyfeleket, akik csekkes fizetési módot választottak, és ennek megfelelően csekkes számlát kapnak, a fertőzésveszély elkerülése érdekében, ha lehetőségük van rá, ne postán fizessék be annak összegét. Kötelezettségüket az alábbi módon teljesíthetik:

  • Banki eseti átutalással direktneten keresztül (a Pétáv Kft. bankszámlaszáma: 10402427-00029776-00000001, közleményben feltüntetendő a számla sorszáma, ez a számla első oldalán a jobb felső sarok negyedik sorában lévő, TL-betűjelet tartalmazó sorszám).
  • Mobiltelefonos applikáció használatával, a számlával megkapott csekken található QR-kód segítségével. Ehhez mindössze egy mobiltelefonra és egy bankkártyára van szüksége. Android és IOS rendszerekre is elérhetőek olyan alkalmazások, melyek segítségével a QR-kód beolvasásával és a bankkártyaadatok jóváhagyásával kiegyenlíthetjük a számlánkat. Ilyen alkalmazások a Magyar Posta által kínál ICsekk, vagy az OTP Mobil Simple alkalmazása, de számos kereskedelmi bank telefonos alkalmazása is használható QR-kód beolvasására.
  • A Pétáv Kft. online ügyfélszolgálatán keresztül bankkártyával. A számlák más módon történő kiegyenlítéséhez nem kell megváltoztatni a fizetési módot a szolgáltatónál, az maradhat csekkes, a veszélyhelyzet elmúlását követően a számlák kiegyenlítése a korábban megszokott módon, újra postai csekk feladásával történhet.

(x)