Így hanyagolta el gyermekeit ez az alkoholista pécsi házaspár

A Pécsi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy alkoholista házaspár ellen, akik elhanyagolták és veszélyeztették gyermekeiket.


A pécsi párnak négy fiúgyermeke született, akik az alábbi esetek idején 10, 7, 6 és 4 évesek voltak. A szülők mindketten rendszeresen fogyasztottak alkoholt, többször előfordult, hogy ittasan mentek a gyerekekért az óvodába vagy a bölcsödébe, és több alkalommal került sor rendőri intézkedésre is velük szemben.

hirdetés

A szülők a gyermekek egészséges fejlődését azzal is veszélyeztették, hogy rendszeresen magukkal vitték őket vendéglátóhelyekre, ahol az ő jelenlétükben gyakran késő estig italoztak. Egy ilyen alkalommal az anya több órára magára hagyta a napon a babakocsiban lévő alig egy éves gyermekét, aki emiatt orvosi ellátásra szorult.

A vádlottak gyakran magatehetetlen állapotba kerültek az ittasságuk miatt, így a gyermekek többször felügyelet nélkül voltak. Az alkoholista életmód mellett a férfi többször bántalmazta a feleségét a gyermekek előtt, akiknek személyiségfejlődésére ez is károsan hatott.

A vádlottak elhanyagolták gyermekeiket, őket rendszeresen veszélynek tették ki, így cselekményük kiskorú veszélyeztetésének a megállapítására alkalmas. Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett – szüntesse meg mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát a négy gyermek vonatkozásában.

hirdetés

Hirdetés