Illegális lerakót számolt fel a Forrásház

Illegális hulladéklerakót számoltak fel a Tettye Forrásház Zrt. munkatársai a Pécs város önkormányzata és a BIOKOM Kft. által szervezett hétvégi várostakarító akcióhoz csatlakozva. A vízszolgáltató önkénteseiből álló ötvennégy fős csapat a nyugati elkerülő út melletti terület tisztította meg a hulladéktól szombaton, miután a vízbázisvédelmi területen tucatnyi hulladékhegyet fedeztek fel: autóroncs, lom, ruhák, sitt borította a mellékutak két oldalát, szegélyezte az árkokat.

hirdetés

A megmozdulás során pár óra alatt tetemes mennyiség, több mint harminc köbméternyi hulladék gyűlt össze. A szorgos önkéntesek csaknem kétszáz zsákot és egy tíz köbméteres konténert töltöttek meg, valamint további két konténernyi elszállítandó szemetet gyűjtöttek össze a mellékutakon.

Az egyre gyarapodó zsákokat a cég vezetői is pakolták. Sándor Zsolt vezérigazgató az akció kapcsán elmondta, természeti erőforrással gazdálkodó, környezetvédelmi tevékenységet végző cégként nem volt kérdéses számukra, hogy erős létszámban csatlakoznak a kezdeményezéshez, a gyakorlatban is bizonyítják környezettudatos filozófiájukat. A vezérigazgató hozzátette, nem hagyják magára a területet, munkatársaik rendszeresen terepszemlét tartanak, figyelik és ellenőrzik a környéket annak érdekében, hogy ne termelődjenek újra a szemétkupacok.

A vízszolgáltató minden esetben feljelentést tesz a szemetüket leborítók, lomot odahordók ellen – lefülelésükhöz segítséget adhatnak a mostani akció során talált dokumentumok is.

2012. április 23.

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Hirdetés