Íme néhány infó az szja-bevallási tervezetekről

A NAV mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a határidőről és az 1+1 százalékról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján – írja a NAV közleményében.

Az egyéni vállalkozóknak (a tavaly mellékállásban katás vagy evás vállalkozókat kivéve), az őstermelőknek, és az áfás magánszemélyeknek továbbra is önállóan kell benyújtaniuk az szja-bevallást, aminek elkészítését nagyban megkönnyíti a NAV által összeállított bevallási tervezet, mely a munkáltatóktól, kifizetőktől származó adatokat tartalmazza.

A tervezetek március 15-étől elérhetőek a NAV honlapján, illetve a kormányzati portálon.

Az egyéni vállalkozók, az őstermelők, és az áfás magánszemélyek a tervezet adatainak megtekintése, a nem kifizetőtől, munkáltatótól származó jövedelmi adatok, valamint a vállalkozói, őstermelői tevékenységgel összefüggő adatok kiegészítése, majd mentése után küldhetik be a bevallást elektronikusan, a webes kitöltő felületen.

Az szja-bevallás benyújtási határideje mindenkinek egységesen május 20.

Az szja 1+1 százalékáról is május 20-áig rendelkezhetünk, választhatunk egy támogatni kívánt civil szervezetet, egy vallási közösséget vagy a Nemzeti Tehetség Programot.

hirdetés
Hirdetés