Irány Lahti!

Több mint négyszáz gyerek ismerkedett meg Finnországgal az elmúlt egy évben. Pécsett ugyanis ennyien vettek részt az Irány Finnország, Irány Lahti! elnevezésű programban. A rendezvény gerincét az a vetélkedő adta, ami pénteken zárult a Zsolnay-negyedben.

Az Irány Lahti! elnevezésű versenyen különböző feladatok segítségével gyűjthettek pontokat a játékosok. Ilyen volt többek között a zenefelismerés,  magyarázás és finn szavak párosítása képekkel.

Az egyik csapat, mielőtt nekilátott volna a feladatoknak, tanulmányozta Finnországot az oktatást követően.

– Hónapokig tanulmányoztuk Finnországot és a finneket –mondta Farkas Milán, egyike a verseny résztvevőinek. – Nekem a joghurt és a szauna tetszett a legjobban.

A több fordulós vetélkedőn általános és középiskolás diákok vettek részt. Négyszáz fiatal jelentkezett a megmérettetésre, a döntőbe harminc csapat kerülhetett be. A verseny célja az volt, hogy jobban megismerjék Pécs testvérvárosát, Lahti-t a fiatalok.

– Ez a verseny az egy évvel ezelőtti Pécs a Kultúra Városa vetélkedőhöz hasonlít, annak a célja az volt, hogy a negyedet megismerjék – magyarázta Haffner Tamás, a Sopianae Ifjúsági Egyesület elnöke. – Ez az első testvérvárosokkal kapcsolatos játékunk, de ha minden jól megy, akkor jövőre egy újabb versennyel is köszönthetjük a fiatalokat.

A díjátadón minden döntős csapatot díjaztak, az abszolút első helyezett pedig egy egyhetes utazást nyert Finnországba.

 

 

Hirdetés