Ismét megújult egy óvoda Baranyában

A hidasi Szivárvány Óvoda és Bölcsődébe 50 fő óvodás és 12 fő bölcsődés gyermek jár. Ezt az épületet újították fel egy több mint 83 milliós TOP-projekt keretében.

A projekt átfogó célja a Hidas Szivárvány Óvoda és Bölcsőde az óvodai és bölcsődei ellátás minőségének fejlesztése, ez az épület felújításán túl magában foglalja az infrastrukturális fejlesztést és eszközök beszerzését is.

A tálalókonyhát a mai kor követelményeinek megfelelően átalakították, az elavult, korszerűtlen ételliftet és a meglévő rossz állapotú, korszerűtlen berendezési tárgyakat és konyhatechnológiai eszközöket kicserélték. Az épületben található dolgozói szociális helyiségeket felújították, a csoportszoba bútorzatát kicserélték, tornaterem padozatát megújították. Az óvoda, illetve a bölcsőde játszóudvarára kültéri, rögzített, tanúsítvánnyal rendelkező játszóeszközöket telepítettek, ütéscsillapító burkolatot helyeztek a hinták alá az udvar biztonságossá tétele érdekében.

A projekt keretében tervezett a nevelési gondozási feladatok ellátásához szükséges informatikai eszközök és szoftverek beszerzése, az intézmény weboldalának kialakítása történt meg. A beruházás során napelemes energiatermelő rendszert is beépítettek.

A kivitelezés 2018 októberében kezdődött, és 2019 márciusában került sor a műszaki átadás-átvételre. Az eszközbeszerzés 2019 nyár elejéig valósult meg.

Hirdetés