Itt adhatunk vért Pécsen a következő napokban

Mindig szükség van a vérre Pécsen és országszerte, ha tehetjük, segítsünk a következő napokban, június elseje és hetedike között véradásunkkal. Mutatjuk, hol tehetjük ezt meg.

Állandó véradási lehetőség
Pécsi Regionális Vérellátó Központ, Pécs, Pacsirta u. 3.
Telefon: +36 72 215-634 vagy +36 72 211-920

Véradási időpont:
Hétfő: ZÁRVA
Kedd, szerda, péntek: 8.00–15.00
Csütörtök: 8.00–17.00

Külső véradási helyszínek:
Pécs, MÁV Váróterem (Indóház tér 1.) június 2. 10.00–12.00
Pécs, Pláza (Megyeri u. 76.) június 7. 10.00–13.00

A pécsi és az országos véradóközpontokban arra kérnek mindenkit, hogy aki egészségesnek érzi magát és nem érintett véradási korlátozással, hogy a következő időszakban vegyen részt vagy az Országos Vérellátó Szolgálat intézeteiben vagy a külső helyszíneken meghirdetett véradó eseményeken.

Az állandó helyszínek nyitvatartásáról, valamint a külső véradások helyszínéről és időpontjáról az ovsz.hu és a voroskereszt.hu oldalon tájékozódhat.

Arra kérik a véradókat, hogy a folyamatos kis létszám biztosítása érdekében – ahol lehet – éljenek az időpontfoglalás lehetőségével!

Tudta?

Sokszor elhangzik, hogyan is kell a véradásra készülni, de az is nagyon fontos, hogy a véradás után mit tegyenek. Kötelezően kell legalább 5 percet a vérvételi ágyon feküdni, illetve a véradás után aznap már nem tanácsos semmilyen nehéz fizikai munkát, megerőltető testedzést végezni. Nem javasoljuk a véradás utáni két órában a dohányzást sem. Viszont fontos és szabad is, hogy a véradás után pótolják az elvesztett kalóriát is, egyenek-igyanak bőségesen.

Hirdetés