Jobb a foglalkoztatási trend

Míg az eurózóna országaiban rekordszinten van a munkanélküliség, addig a magyarországi trendek ennek éppen az ellenkezőjét mutatják, hiszen a kormányváltás óta nő a foglalkoztatottak száma, és csökken a munkanélküliségi ráta – közölte Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus azt mondta, az adatok azt mutatják: azok az euróövezeti tagállamok vannak a legnagyobb bajban, ahol magas az államadósság, amelyeket erős nemzetközi nyomás alatt tartanak, és megszorítások végrehajtására kényszerítik.

hirdetés

A magyar trendek mindennek éppen az ellenkezőjét mutatják, ami nem szerencse, hanem teljesítmény kérdése – hangsúlyozta Zsigó Róbert, megjegyezve ugyanakkor, hogy a kormányoldal mindaddig nem lehet elégedett, amíg egy olyan ember is akad, aki szeretne dolgozni, de nem kap munkát.

A szóvivő szavai szerint bár a Bajnai-szövetség tagjai mindent megtesznek azért, hogy semmisnek nyilvánítsák az ország eredményeit, a magyarok teljesítményét egyre kevésbé lehet vitatni.

Hirdetés