Jobbik: valóban járatritkításokat tervez a kormány?

A Jobbik azt kérdezi a kormánytól, hogy a kiszivárgott híreknek megfelelően valóban tervezi-e a MÁV teljesítménycsökkentését és így a vidéki szárnyvonalak ismételt bezárását – tette fel a kérdést keddi sajtótájékoztatóján Bödecs Barna.

Jávor Benedek az LMP frakcióvezetője múlt csütörtökön számolt be arról, hogy információi szerint a kabinet tíz százalékot is elérő teljesítménycsökkentést írt elő a vasúttársaságnak. Hozzátette, hogy éppen a jelenlegi kormánypártok tiltakoztak 2010 előtt a leghangosabban a szárnyvonalak bezárása és a MÁV teljesítményszűkítése ellen.

hirdetés

Véleménye szerint a kormány most “ugyanezt a kókai programot folytatja, csak kicsit intenzívebben”. Az ellenzéki frakcióvezető kijelentette azt is, hogy a csökkentést “stikában igyekeznek megtenni”, az érintett MÁV-dolgozókkal titoktartási nyilatkozatot írattak alá.

Bödecs Barna szerint egy ilyen intézkedés teljesen ellehetetlenítené a vidéki Magyarország regionális vonatközlekedését, így tehát ellentétes a kormány programjával. A jobbikos politikus felszólította a szaktárcát, hogy ha valóban írattak alá ilyen titoktartási nyilatkozatot, akkor bocsássák el az ezeket aláírató kormányzati tisztviselőket.

Hirdetés