Júniustól megnyílnak az olasz határok az uniós államok felé

Újabb enyhítésről döntöttek Olaszországban: június 3-tól megnyílnak a határok az EU és a Schengen-övezet állampolgárai előtt. A belépő külföldieknek már nem kell karanténba vonulniuk, igazolni, hogy mentesek a vírustól. Más országokból viszont még továbbra is tilos lesz a belépés – írja az Index.

A járvány által leginkább sújtott Olaszországban voltak életben a legszigorúbb kijárási korlátozások. A római kormány döntése értelmében viszont június 3-tól az EU államai felé teljesen szabaddá válik a mozgás.

Korábban már döntöttek arról, hogy május 18-tól újraindul a kereskedelem, a vendéglátás, kinyitnak a templomok, múzeumok, strandok. Persze a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

Péntekre 242 új halálos áldozata volt Olaszországban a koronavírus-járványnak, 20-al kevesebb, mint a csütörtöki nap. Ezekkel az adatokkal együtt már 31 610-en haltak a vírus következtében. 789 új esetet regisztráltak, ez kevesebb, mint amennyit az elmúlt háromban jegyeztek fel. Ezzel együtt az összes fertőzött száma így 223 885-re nőtt. Tovább csökkent viszont aktív esetek száma, mégpedig 4370 beteggel, így jelenleg 72 070-en küzdenek a vírussal.

hirdetés
Hirdetés