Kalapáccsal fenyegetett egy nőt a 80 éves férfi, hogy szétveri a fejét

A Pécsi Járási Ügyészség többek között súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy idős férfi ellen, aki közlekedési vitáját akarta lerendezni egy kalapáccsal.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a 80 éves férfi 2020 augusztusában falujában szóváltásba keveredett a rokonlátogatásra hazaérkező sértett nővel.

Az idős férfi azt kérte számon a nőn, hogy kocsijával rosszul parkolt és nem tud elhaladni mellette. A férfi annak ellenére kötött bele a nőbe, hogy az teljesen szabályosan állt az úton és nem akadályozott senkit.

Az idős úr a vita során hangosan szidalmazta a hölgyet, majd a nála lévő kalapáccsal a sértett feje felé ütött, miközben indulatosan kiabálta, hogy szétveri a fejét.

A nőnek sikerült az ütést elhárítania, azonban a férfi ezt követően megmarkolta, megszorította a sértett csuklóját – áll a vádiratban.

A nő tartva attól, hogy az idős férfi tovább támad, közölte vele, hogy rendőrt hív. Ekkor
a vádlott kalapáccsal rávágott a nő kocsijára, majd elment.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a kalapács alkalmas lett volna arra, hogy súlyosabb sérülést is okozzon a nőnek, így cselekménye a súlyos testi sértés bűntett kísérletének, valamint a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására alkalmas – zárul a vádirat.