Használt kávékapszulák újrahasznosításának kreatív módját választották a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnáziumának tizedikes tanulói. Névadójuk, a híres költő képmását formálták meg belőlük. A hirdetőtáblát díszítő jópofa alkotásról az iskola közösségi oldalán posztoltak. 

Mint azt az oktatási intézmény igazgatójától, Turi Katalintól megtudtuk, a gimnázium az előző tanévben nyerte el az ökoiskola címet, így még tudatosabbá vált a fenntarthatóság témájában végzett munkájuk. Céljuk, hogy diákjaiknak és projektjeiken keresztül mindenkinek megmutassák, hogyan lehet dolgokat újrafelhasználni, és valami látványosat alkotni.

– Azt tervezzük, hogy minden tanévben meghirdetünk valamilyen gyűjtést, és az adott anyagból, legyen az teafilter, vécépapírguriga, vagy bármi más, létrehozunk egy alkotást, amit az iskolában kiállítunk. Idén a kávékapszulára esett a választás, és Horgas Karina rajztanár ötlete volt, hogy az iskolára jellemző alkotás szülessen. A Babitsot ábrázoló portré tulajdonképpen egy próbaprojekt, viszonylag kevés, körülbelül 700 darab kapszulából áll. De belelkesedtek a gyerekek is, így további alkotások is várhatóak, ahogy sikerül megfelelő mennyiségű alapanyagot összegyűjtenünk – így Turi Katalin.

Ez is csak pécsieknek juthatott eszükbe…

Nektek hogy tetszik? 

Az egyértelműség kedvéért azért a költő nevét is odaírták

Hirdetés