Összesen tizenhárom alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat a hétvégén. A katasztrófavédelem képes káreseti összefoglalója következik.

hirdetés
Uránia Mozi

Tüzek

Másfél hektár területen égett nádas Somberek külterületén február 24-én, péntek délután, nem sokkal később a szigetvári hivatásos tűzoltókat is szabadtéri tűzhöz riasztották. Patapoklosin, a Kossuth utcában is nádas égett. A szakemberek fékezték meg az egy hektáron pusztító lángokat. Kár itt sem keletkezett és személyi sérülés sem történt.

Autók az árokban

Kanyarodás közben kisodródott és árokba csúszott egy személyautó szintén péntek délután Pécsett, a Rácvárosi úton. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki sérülések nélkül szállt ki. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták az autót, annak áramtalanítására azonban nem volt szükség.

Szombat délelőtt a Szentlőrinci úton történt hasonló baleset. Egy személyautó, melyben a sofőr egyedül utazott, árokba sodródott. A jármű vezetője itt könnyebb sérüléseket szenvedett.

Kidőlt fák

Vasárnap kétszer riasztották a tűzoltókat kidőlt fákhoz. Orfűn, a Kossuth Lajos utcában hajnalban okozott útzárat egy növény. Magyaregregynél pedig egy tizenöt méteres fa okozott forgalmi akadályt.