KÉPEK: nagy pusztítást végzett az esti vihar

Nagy károkat okozott a tegnapi szélsőséges időjárás Baranyában.

hirdetés
Uránia Mozi

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a legtöbb munkát Somogy, Baranya és Bács-Kiskun megyében adta a viharos időjárás a tűzoltóknak. Az erős szél sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, kerítésekre, házakra dőltek.

Országszerte 126 épületben keletkeztek károk.

Baranyát sem kímélte a vihar

Huszonhárom esetben avatkoztak be baranyai tűzoltók este hét és fél tíz között – számolt be róla a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjánPécsett négy beavatkozásra is sor került. A Laufer dűlőben a hatalmas szél miatt kerítés dőlt egy kamionnak, valamint egy fa is kidőlt. A pécsi hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt. A majláthpusztai Horgász-tónál tíz méteres fa dőlt a bekötőútra, megakadályozva ezzel a forgalmat. A siklósi hivatásos tűzoltók eltávolították az útakadályt. Sásdon, illetve Gödrén a jég okozott fejfájást, több háztető is megrongálódott az este folyamán.

Illetve szintén Pécsen, a Kóczián Sándor rögzítettek egy videót a közterület-felügyelet munkatársai: annyira szakadt az eső, hogy az áradat elsodort egy autót, amit ők fogtak meg.

A legtöbb káresemény Komlón történt

A Pécsi Kutató-Mentő Tűzoltó Egyesület Facebook-oldalán is beszámolt egy riasztásukról: önkénteseiket május 25-én este Komló térségébe irányította a főügyelet, mivel a Mecsek északi részén több nagyobb kárt okozott a pusztító időjárás.

A viharban autókra, épületekre, vezetékekre dőltek fák, ágak.

Az Alkotmány utcában egy parkoló személyautóra dőlt fa, melyet a komlói hivatásos tűzoltók mellett a Pécs ÖTE tagjai távolítottak el.

Egy hatalmas fa okozott gondot az Irinyi János utcában, itt a garázssorra esett egy terebélyes ág. A Majális téren pedig telefonvezetéket szakított le egy leszakadt ág.

A városban még reggel is folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, hogy megszüntessék a vihar okozta veszélyeket – közölte a katasztrófavédelem.