Kevés víz kell Mohácson

Továbbra is a vezetékes ivóvíz használatának korlátozására kéri Mohács polgármestere a város és a közeli Lánycsók lakosságát, intézményeit, valamint az ott működő vállalkozásokat a biztonságos szennyvízelvezetés érdekében.

A dunai áradással összefüggésben a felszín alatt áramló Duna-víz a városi szennyvíz-végátemelő előtt kimosta a földet az úttest, a járda, a szomszédos ingatlan és a különböző közművezetékek alól, ennek következtében csütörtökre károsodott a Mohács szennyvizét a városi végátemelőbe juttató szennyvízcsatorna.

Szekó József (Fidesz-KDNP) pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szennyvizet ideiglenesen a hálózati gyűjtővezeték egy-egy aknájából vezetik el. Erre a megoldásra a Duna lassú apadása miatt is tartósan, akár egy hónapig is szükség lehet.

A hiba elhárítását csak a Duna vízszintjének jelentős mérséklődése, hozzávetőlegesen 650-700 centiméteres vízállásnál tudják megkezdeni, ráadásul az ideiglenes szennyvízelvezetés kapacitása nem éri el a mostani meghibásodás előtti mértéket – jegyezte meg a politikus.

Szekó József ezért ismételten arra kérte a Mohács és Lánycsók lakosságát, intézményeit, vállalkozásait, hogy minimális mértékben terheljék a szennyvízcsatorna-hálózatot, a vezetékes vizet átmeneti ideig csak a legalapvetőbb szükségleteikhez használják.

A polgármester kitért arra is, hogy az ivóvíz-szolgáltatás zavartalan Mohácson. “Egyes sajtóhírekkel ellentétben a vezetékes ivóvíz minőségében nincs semmilyen változás, a hálózati víz minden káros következmény nélkül iható és felhasználható” – hangsúlyozta Szekó József közleményében.

Hirdetés