Kibővítette együttműködését a Körber és a PTE

A szándék szerint az egyetem hallgatói profitálhatnak a legtöbbet az együttműködésből, hiszen gyakorlatorientált, a legmodernebb technológiákat is felvonultató képzés mellett gyakornoki munkalehetőségekhez juthatnak.

A Pécsi Tudományegyetem és a Körber Hungária Gépgyártó Kft. három évvel ezelőtt kötött egymássa együttműködési megállapodást, amelyet tegnap nem csak megújítottak, de ki is bővítettek a felek – derült ki a PTE beszámolójából.

Az együttműködés részeként a Körber a PTE hallgatói számára gyakorlatorientált és szemléletformáló kurzusokat, valamint munkaerőpiaci ismereteket nyújtó tréningeket szervez saját munkavállalói és partnerei bevonásával. Emellett a TDK- és szakdolgozatok témáinak kidolgozásában, aktualizálásában és bírálatában, valamint a hallgatók felkészítésében is részt vesznek a vállalat szakemberei. Ezzel párhuzamosan a PTE képzéseket szervez a Körber részére a nagyvállalat képzési igényeinek megfelelően, amelyhez biztosítja a jól képzett oktatókat, a tantermeket és a szükséges oktatási eszközöket egyaránt – áll a közleményben.

a Körber és a PTE az alkalmazott kutatások terén is együttműködnek majd, valamint közös kutatás-fejlesztési és innovációs célokat, irányokat határoznak meg. Az együttműködési megállapodást hétfő délután írta alá a PTE Szenátusi Tanácstermében prof. dr. Miseta Attila rektor és Decsi István kancellár a PTE részéről, míg a Körber Hungária képviseletében Katona Gábor és dr. Megyeri János ügyvezetők.