Király utcában a pécsi nemzetiségek

A „Pécsi Nemzetiségi Körkép” nyolcadik kiállítását nyitotta meg Pécsett a Király utcában. A Total Art Egyesület szervezésében, május óta folyamatosan mutatkoznak be a Pécsett élő nemzetiségek. Új színfoltot hozott a város kulturális életében a nemzetiségek folyamatos jelenléte.

hirdetés

A lengyelek és az örmények után „A magyarországi ruszinok élete Pécsett” kiállítása nyílt meg, ahol kortárs magyarországi ruszin képzőművészek képei is láthatóak, többek között Grincsisin Artúr és Hadelka Miklós festményei. A tárlat a hét végéig látogatható Pécs belvárosában.

„A magyarországi ruszinok élete Pécsett” kiállítást dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg. – Országosan is elismerést érdemel a Total Art Egyesület munkája – értékelte a nemzetiségi kultúra ápolásában kifejtett egyesületi munkát.

1128_4

– A hídépítés folytatódik, ezzel a kiállítással a nyolcadik pillér is megvalósult”- emelte ki többek között Rozsnyai Ilona, a Total Art Egyesület menedzsere. – Ahhoz, hogy terveinket zökkenőmentesen meg tudtuk valósítani, abban fontos szerepet játszott és játszik a várossal és a Pécs Holdinggal kialakított kitűnő kapcsolatunk – hangsúlyozta Kardos Andrea, az Egyesület elnöke.

Giricz Vera, ruszin szószóló a ruszin-magyar kapcsolatok fontosságát emelte ki, és támogatásáról biztosította a Total Art Egyesület jövőbeni elképzelését, a Nemzetiségek Kulturális Intézményének közös felállításáról.

hirdetés

Hirdetés