Korrupció gyanúban a rendőrök

Rendőröket, köztük a Vukovár-Szerém megyei rendőrfőnököt és helyettesét, valamint civileket vettek őrizetbe korrupció gyanújával csütörtökön Horvátországban – adta hírül a zágrábi tömegtájékoztatás.

A rendőrség, valamint a korrupció és a szervezett bűnözés elleni fellépést irányító ügyészi hivatal (USKOK) akciója során összesen 16 embert – kilenc rendőrt és hét civilt – vettek őrizetbe.

A gyanúsított rendőrök a Vukovár-Szerém megyei és az Eszék-Baranya megyei rendőrség kötelékébe tartoznak. Hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel és kenőpénz elfogadásával gyanúsítják őket – jelentette a horvát közszolgálati média (HRT) Vlado Dominic rendőr-főigazgatóra hivatkozva.

Az akciót több hónapos belső rendőrségi nyomozás előzte meg. Részleteket azonban az eset hátterével kapcsolatban a hatóságok egyelőre nem közöltek.

A Vecernji List című napilap úgy tudja, hogy nem kizárt újabb gyanúsítottak őrizetbe vétele az ügyben.

Jelentésében a Vecernji List emlékeztet arra, hogy nemrég Vukovár-Szerém megyében, a Bosznia-Hercegovinával határos zupanjai körzetben határrendészeket vett őrizetbe a rendőrség. Őket illegális határátlépéssel kapcsolatos hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

Hirdetés