Huszonötödik alkalommal rendezték meg augusztus 10. és 12. között a Szentlőrinci Gazdanapokat, ahol ebben az évben is számos program és kiállító várta a vásártérre látogatókat.

A Szentlőrinci Gazdanapokra idén közel 450 kiállító települt ki, és közel 25 ezren látogattak ki a vásártérre. Idén az állattenyésztők szakmai napjával bővült a rendezvények sora, amelynek középpontjában a novemberben életbe lépő új állattenyésztési törvény, az új nemzeti állattenyésztési stratégia állt.

A rendezvényen a szakmai előadások, programok mellett kézműves sörfőzde, traktorverseny, valamint gumicsizmahajító-verseny várta a felnőtteket, a kisebbek pedig tevegelhettek, íjászkodhattak, valamint a traktorokba is beülhettek

A 25. Szentlőrinci Gazdanapok adott otthont a Nemzeti Vágta híres elővágtájának, a Szentlőrinci Vágtának. A lovasok versenye vasárnap délelőtt vette kezdetét, míg a döntőt délután rendezték meg a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Vásárcentrumában, a vágta pályán.

A 2018-as vágtán első helyezett lett a pogányi Ács Linda My Boy Mennydörgés nyergében, másodikként a Cserdiből érkezett Bakos Eszter Bey P nyergében ért be a célba, harmadik pedig Pék László Zarib P nyergében, aki Tapolcáról érkezett Szentlőrincre.

hirdetés

Hirdetés