Közép-európai egyetemek együtt a klímaváltozás ellen

A pécsi egyetem kiemelt célja az éghajlatváltozással kapcsolatos információk – okok hatások – megosztása minél több emberrel, elsősorban saját 20 ezer hallgatójával és 7 ezer dolgozójával. Most a nemzetközileg támogatott Zöld Egyetem program keretein belül szerveznek konferenciát számos ország előadóit felvonultatva.

A Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott V4GU projektet a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Zöld Egyetem program támogatásáért dolgozta ki.

Az egyetem a partnerei a V4GU projekthez a következőek:

– Prágai Élettudományi Egyetem (Česká zemědělská univerzita v Praze, Csehország)
– Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem (Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Szlovákia)
– Kragujevaci Egyetem (Универзитет у Крагујевцу, Szerbia)
– Ukrán Nemzeti Erdészeti Egyetem (Державний вищий навчальний заклад «Національний лісотехнічний університет України, Ukraina)

A rendezvény célja az intézmények éghajlatvédelmi programjának megismerése. A konferencia jó alkalom arra, hogy az egyetemek közvetlen kapcsolatba kerüljenek egymással, megismerjék és megértsék egymás klímavédelmi programjait.

Az esemény lehetőséget biztosít arra, hogy a Jakartai Egyetem által koordinált ’Green Metric’ nemzetközi zöld egyetemi hálózatnak kialakuljon egy szorosan együttműködő közép-kelet európai csoportja, amelyek a jövőben közösen léphetnek fel a klímaváltozás ellen.

Sőt, a résztvevő országok hallgatói is kutatási – és akár baráti kapcsolatokat – alakíthatnak ki egymással közös érdeklődésük, elhivatottságuk mentén.

A konferenciára több mint kétszáz fő regisztrált harminc országból.

Hirdetés