Közleményben lakájmédiázik a párt, ami Európa legnagyobb lakájmédiáját építette fel

A négyfős pécsi Fidesz-frakció két tagja, Bognár László (balra) és Vári Attila

Közleményt juttatott el lapunkhoz a Fidesz pécsi frakciója. A közleményben meg nem nevezett újságokat lakájmédiáznak úgy, hogy azok állításait egyáltalán nem cáfolják.

Nem nehéz kitalálni, hogy a Pécsi Fidesz-frakció közleményének első része a Szabad Pécs – egyelőre – kétrészes cikksorozatára utal, amely arról szól, hogy pécsi és nem pécsi ügyvédek mekkora megbízási díjakat vettek fel 2016 és 2019 között, azaz a Fidesz-érában két önkormányzati cégtől, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt-től, és a Biokomtól. A két cikkben szereplő adatokat közérdekű adatigénylés nyomán hozta nyilvánosságra a lap. A közlemény úgy lakájmédiázza a Szabad Pécset és vélhetően az annak cikkeit szemléző médiumokat, hogy egyáltalán nem cáfolja azok állításait. Az külön figyelemreméltó, hogy egy olyan párt lakájmédiázik, amelynek kormánya néhány év alatt Európa legnagyobb lakájmédiáját építette fel.

hirdetés

ITT olvasható a Szabad Pécs első cikke, és ITT a második .

Lapunk ebben a cikkben foglalta össze a két Szabad Pécs-cikk tartalmát:

Egyetlen önkormányzati cég négy év alatt több mint 68 milliót fizetett ki a pécsi Fidesz-éra népszerű ügyvédjének

Az alábbiakban teljes terjedelmében olvashatják a Fidesz sajtóközleményét.

“A korrekt átvilágításokat igen, a politikai boszorkányüldözést nem támogatjuk

Az utóbbi napokban sunyi lejáratókampányt indított a városvezetéshez tartozó lakájmédia, amelyek egyoldalú cikkekben „mutatják be”, hogy mennyi megbízási díjat fizettek ki egyes önkormányzati cégek egy pécsi ügyvédnőnek, illetve más ügyvédeknek. Ezek a „cikkek” azt sugallják, hogy politikai mutyi áll a megbízások mögött! Csak sugallják azonban, mert se bizonyíték, se más hiteles dokumentum, se független szakvélemény nem támasztja ezt alá, ezért nyíltan kimondani sem merik. Csak sunyin utalgatnak!

Szeretnénk világossá tenni, hogy a pécsi Fidesz frakció támogatja azt, hogy tisztességes, pártatlan vizsgálatokkal elemezze az új városvezetés az örökül hagyott helyzetet, de eddig nem ezt láttuk, nem ezt tapasztaltuk. Független szakértők helyett politikai megbízottak, és a politikai megbízott ügyvéd barátai, vitorlás és tenisz partnerei, tanítványai, ivócimborái végzik mindezt, megkérdőjelezhető teljesítésekkel, szakmaisággal és hatékonysággal. Csak a cél világos, ami a lejáratás! Mindezért pedig már több tízmillió forintot tettek zsebre. 

Már most is léteznek megkérdőjelezhetetlenül hivatalos és független, valamint bárki számára ellenőrizhető tények az előző városvezetés munkájáról. Ezt azonban láthatóan nem akarja figyelembe venni a városvezetés; inkább bevallottan „szokatlan módszerekkel” addig csűrik-csavarják a számokat, ameddig az az eredmény nem jön ki, amelyet szeretnének. 

Álságosnak érezzük, hogy miközben a városvezetéshez lojális lakájmédia ügyvédeknek kifizetett milliókról cikkezik, elfelejtik megírni, hogy a Péterffy Attila által kinevezett egyik új cégvezető havi 1,5 millió forinttal kaphat magasabb fizetést, mint elődje és éves járandósága 38 millió forint. Vagyis közel 200 millióba fog kerülni csak ez az egyetlen cégvezető Pécsnek, akit bizonyítható kapcsolat fűz országosan ismert baloldali politikusokhoz és soha életében nem vezetett ekkora céget! És akkor még nem beszéltünk a többi, új cégvezetőről és az ő 20-55 százalékkal megemelt fizetésükről. 

Bízunk abban, hogy a pécsiek nem dőlnek be a politikai ámításnak és a politikai boszorkányüldözésnek, amely Pécsett folyik, hanem átlátják és megértik, hogy miről szól ez valójában. Joggal gondoljuk úgy, hogy Péterffy Attila elmúlt 9 hónapos semmittevését próbálja palástolni ezekkel a méltatlan akciókkal, mert eddig nem tudott mást átadni és felavatni ebben a városban, csak amit az előző városvezetés kiharcolt és elért. 

Pécsi Fidesz Frakció

Pécs, 2020. 07. 23.”

hirdetés

Hirdetés