A lakosság véleményére is kíváncsiak

Júliusban megkezdődött a lakossági megkérdezés Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület konzorciuma által megvalósuló „A helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában” projektben.

Az ország egyik legnagyobb, legszélesebb körű közösségfejlesztési projektjében júliusban megkezdődött a közösségi felmérés, melynek keretében közösségfejlesztő munkatársak kérdőíves megkérdezést folytatnak a lakosság körében a Pécsett megvalósult, illetve jelenleg is folyó közösségfejlesztési folyamatokról és azok eredményeiről.

A megbízólevéllel rendelkező munkatársak városszerte tervezett ütemben keresik fel a lakosságot, valamint a helyi szervezetek dolgozóit a munkáltatók előzetes engedélyével. A közösségi beszélgetéseken és az információs pontokon szintén lehetőséget nyújt a projekt a lakossági megkérdezésbe való bekapcsolódásra.

A projekthonlapon az érdeklődők megtalálhatják a lakóhelyük szerinti célterület felelős elérhetőségét, és előzetes kapcsolatfelvétel után személyes felkeresést követően töltik ki a a kérdőívet.

A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim, a közösségfejlesztő munkatársak közreműködésével történik. Az egész városra kiterjedő kérdőíves megkérdezés városrészi eredményei hozzájárulnak a célterületi cselekvési tervek és rendezvénynaptárak szakmai tartalmának alátámasztásához.

Pécsett 13 célterületi, városrészi cselekvési terv és rendezvénynaptár készül, amelyek alapján majd megszervezik a 2020–2022-es években a városi és helyi közösségi programokat.