Letartóztatták a pécsi férfit, aki órákig fogva tartotta kiskorú barátnőjét szilveszterkor

A Pécsi Járásbíróság 2020. január 3-án elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és szexuális visszaélés bűntette alapos gyanúja miatt egy hónapra.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a gyanúsított férfinek korábban – a sértett beleegyezésével – szerelmi viszonya volt egy kiskorú lánnyal, 2019 decemberétől 2020 márciusáig szexuális kapcsolatot is fenntartottak. A férfi azonban nagyon féltékeny volt, ezért megtiltotta, hogy a lány barátaival beszéljen, ellenőrizte a telefonját, többször bántalmazta is, ezért a lány 2020 márciusában szakított vele, majd októberben ismét felvette a férfivel a kapcsolatot, folytatták barátságukat.

Aztán december 31-én a lány és bátyja elmentek a férfi lakásába szilveszterezni.

Este 11 óra körül a lány bátyja úgy döntött, hogy egy barátjához megy, ahová testvére is követni szerette volna. A gyanúsított lekísérte őket a bejárati ajtóhoz, azonban a lányt nem engedte ki a lakásból, a bejárati ajtót belülről kulcsra zárta. A lány közölte, hogy haza akar menni, de a férfi nem engedte ki, közölte vele, hogy még mindig szereti, hiányzik neki.

Amikor a lány a közeledést elutasította, a férfi agresszívvé vált, kölcsönös dulakodás közben a nappaliba lökte a lányt, majd fojtogatni kezdte a tenyerével és alkarjával. A fiatal ezt követően ököllel arcon ütötte a férfit, aki szintén többször ököllel ütötte meg őt, nyakláncait elszakította, majd az ágyra lökte és ezután egy konyhai késsel a feje mellett a matracba szúrt, melyet 80 centi hosszan fel is szakított a sértett fejétől a válla irányába – áll a vádiratban.

A lány ez után korábbi barátjának nevelőapjától kért messengeren segítséget.

A gyanúsított és a sértett veszekedésének az vetett véget, hogy a lány lábbal kirúgta a kétszárnyú bejárati ajtót, és elszaladt.

A férfi több mint három órán keresztül tartotta fogva a lányt.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele, a halmazati szabályok miatt 2-től 12-évig tartó szabadságvesztés.

A vádirat szerint a gyanúsított büntetlen előéletű, azonban vele szemben más büntetőeljárás is folyamatban van. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve az eljárásban részt vevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a büntetőeljárás sikerét, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Az esetről itt írtunk korábban.

Hirdetés