Lövések, pánik és metrókiürítések Londonban

Lövöldözés miatt zárhatott le a rendőrség Londonban több utcát, és egy metróállomást. Szemtanúk beszámolója szerint az emberek sikítozva és kiabálva menekültek. A rendőrség arra szólította fel az embereket, hogy maradjanak otthon. A rendőrség egyelőre nem tudja mi történt, egyetlen sérültet találtak eddig, egy nőt, aki menekülés közben sérült meg könnyebben. Később azt közölték, hogy egyelőre nincs nyoma a lövöldözésnek, és a lezárt metróállomások egyikét újranyitották – írja az Origo.

hirdetés
Uránia Mozi

Magyar idő szerint este háromnegyed hatkor riasztották a rendőröket és a tűzoltókat, azzal, hogy lövöldözés volt.

A brit közlekedési rendőrség első megfogalmazása szerint egy “utassal összefüggő” incidensről van szó, de konkrétumokat a hatóságok egyelőre nem közöltek. A Skynews információi szerint több tűzoltóautó is a helyszínre érkezett, egy nőt pedig aki menekülés közben sérült meg, a mentők láttak el.

Az Oxford Circus és a Bond Street metróállomások egymás után következnek a londoni belvároson áthaladó Central Line metróvonalon. Háromnegyed hétkor (helyi idő szerint háromnegyed hat) a rendőrség azt közölte, hogy egyelőre nincs semmilyen jele annak, hogy valóban lövöldözés lett volna.

A rendőrség később közölte, hogy a lezárt Oxford Circus metrómegállót újranyitották, a Skynews pedig azt írta, hogy az üzletek és a közlekedés újra indult az Oxford Streeten.

A környéken több tízezres tömeg vásárolt a Black Friday estéjén.

A kiemelt kép forrása: AFP