Május 16-tól permetezik a vadgesztenyefákat és a rózsaágyásokat

A Biokom Nonprofit Kft. május 16-18. között végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken a vadgesztenye-állomány és a rózsaágyások növényvédelmi munkáit.

A vegyszeres növényvédelmi munkákra a fehérvirágú vadgesztenyefák esetén a vadgesztenye aknázó moly első nemzedékének rajzása, a rózsafelületek esetén a levéltetvek korai felszaporodása és károsítása miatt van szükség.

A hétfőtől induló permetezés az éjjeli órákban zajlik majd, várhatóan este 10 órától másnap hajnali 4 óráig. A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. A közterületen található eszközökre (például gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A társaság a permetezés idejére kéri az érintett lakosság türelmét, valamint azt, hogy az adott éjszakán kezelt utcákban élők már este végezzék el az általuk fontosnak tartott intézkedéseket, mint például az ablakok becsukását, a növények letakarását, vagy a szabadban száradó ruhák beszedését.

Fontos megjegyezni, hogy váratlan időjárásváltozás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk.

A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, a munkavégzés így kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.