Másfél mázsa marihuána

Több mint másfél mázsa, mintegy 400 millió forint értékű marihuánát találtak egy bolgár kamionban a pénzügyőrök Röszkénél, a magyar-szerb határátkelőn – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Suller György Attila közölte, az okmányok szerint Görögországból Hollandiába textilt, gyertyát, fabútort, valamint préselt faajtót szállító teherautót röntgennel vizsgálták át a pénzügyőrök.

A gyanús felvételek alapján elrendelt tételes ellenőrzéskor a faajtók belsejéből 64 csomagban összesen 161 kilogramm marihuána került elő – tudatta az őrnagy.

A NAV pénzügyőrei a kábítószert, valamint a bolgár sofőrt átadták a rendőrségnek. A férfit őrizetbe vették, kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indítottak ellene eljárást.

Az elmúlt néhány hétben több alkalommal is találtak marihuánát a pénzügyőrök a Csongrád megyei Röszkén. Az eddigi legnagyobb, 75 kilogrammos szállítmányt szintén bolgár kamionban fedezték föl a pénzügyőrök.

hirdetés

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. azért szerintem túloztak mert másfél mázsa az ennél sokkal több ..
    meg az már nem kis csomagolásba kerül ..

  2. A kép alapján belemérték a sofőr súlyát is ……
    Nem tudtam , hogy el szokták szívni a füvesek a kőzetgyapotot is …..
    Azért másfél mázsa már elég jó ahhoz , hogy kozmetikázni lehessen a statisztikát , és majd ezen számok alapján kitüntettgetni , rangokat ajándékozni , fizetést emelgetni bizonyos körökben …

Comments are closed.