Mecseki Srácok – vélemény: A matek és a nem matek

„A matek van, akinek mumusa volt, van, akinek pedig nem volt a mumusa – azt azonban senki nem gondolja, hogy egy egyenlet vagy egy képlet maga az élet, vagy a valóság” – írja a Mecseki Srácok.

Pedig most a baloldalon nagyon megy a matekozás, mintha két képlettel majd vacsorát lehetne adni a gyereknek, vagy éppen azzal, hogy nulla lét-, életszemlélettel, céllal bármit is el lehetne érni. Na igen, egy valamire marad esély, fóbiás gyűlölettel hatalomba kerülni. És aztán? Mégis mi lesz? Majd szétesnek frakciókra, ahogy a „független” MSZP-P-frakciószövetségben ülő Mellár Tamás már most mondja.
Az EP-választást nagyon megnyerte a Fidesz, miközben a baloldal továbbra is vesztésre áll Pécsen, méghozzá úgy, hogy egyébként egymás fia-borja a kettő, bár a DK lenyomta az MSZP-t – ám ezzel a baloldal tábora, háttere mit sem változott. A Jobbik – ha így folytatja, és azt hiszi, hogy a baloldaliak között a helye – eltűnhet őszre, helyét a Mi Hazánk veheti át. A Momentum és az LMP pedig hiába mondja majd, hogy ők 21. századiak, meg ők a centrum és így tovább, a választók szemében a 2006-os őszödi beszédes Gyurcsány Ferenc támogatói lesznek – így vagy úgy.
Tehát ez lenne a baloldali matek papíron – és cserébe mi van, mit is adnak? Lehet egy olyan baloldali polgármester, akinek első intézkedése egy gödör megnyitása lesz a főtéren, mert majd akkor 1 millió – vagy legalábbis nagyon-nagyon sok – turista Pécsre jöhet. Na igen, ez az igazi gödör.
Mivel nagyon úgy tűnik, saját ötlet sincs, így megígéri azt is, aminek előkészítése – a pécsi fürdő – már elindult, és a gyűlölt Orbán-kormány is mellette áll. Ez aztán a truváj.
Az, hogy mekkora szakértés jöhetne el végre Pécsen a baloldali jelölttel, viszont kiválóan jelzi, hogy az akvapark esetében azt sikerült felhoznia mint valami üldözendő hiányosságot, hogy a projekt megfelelő előkészítésére, előzetes tanulmányokra költött pénzt a város.
Mert ugye azok a butus tanulmányok, mind-mind kidobott pénz, jó lesz az úgy, ahogy puffan. Mint az Expo Centernél, ugye kérem, milyen jó kis szocialista ötlet volt, amit egymás között megbeszélt pár ember.
Szóval ez a matekozók ígérete – ígéret, ígéret, ígéret. De sem két kiló ígérettel, sem matekozással nem lehet egy háztartást sem elvezetni, nemhogy egy várost.

hirdetés
hirdetés

Hirdetés