Megkéselte élettársát egy féltékeny pécsi nő – így felelhet tettéért

A Pécsi Járásbíróság a napokban megtartott nyilvános tárgyaláson L. K. vádlottat súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 4 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. A bűncselekmény elkövetéséhez használt zsebkést a bíróság elkobozta.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a vádlott nő és a sértett férfi élettársak, közösen három gyermeket nevelnek.

A nő 2019. február 12-én a délutántól kezdve pécsi otthonában élettársával, L. S. sértettel együtt italozott, gyermekei is otthon voltak.

Az italozás során a vádlott „féltékeny lett” a férfire, úgy gondolta, hogy egy ismerős nővel korábban megcsalta, így veszekedni kezdett párjával.

A veszekedés közben estefelé a vádlott egy 11 centis, szarv utánzatú műanyag nyelű kést vett magához, mellyel a sértettet egy alkalommal mellkasának bal oldalán, bordája körül megszúrta, de szerencsére a kés a testüregbe nem hatolt.

Csak a szerencsés véletlennek volt köszönhető, hogy nem lett súlyosabb sérülés belőle. A férfi „csak” 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Pécsi Rendőrkapitányságot a vádlott értesítette telefonon – áll a vádiratban.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így az ítélet nem jogerős.