Megmenekült a kiscica, miután három napig fent volt egy fán

Három napja étlen-szomjan szenvedett egy macska a fán, miután nem tudott lejönni onnan. A lakosok egymást váltogatva vigyáztak rá, ugyanis a faág alapvetően veszélyes és bármelyik pillanatban leszakadhat. Aggódó olvasóink körbetelefonáltak szerte a városban, de eleinte csak a pécsi kutató mentők segítettek.

hirdetés

Olvasónk tájékoztatott péntek éjszaka, hogy Meszesen a Corvin utcában a legmagasabb fán, három emeletnyi magasságban ragadt fent egy macska. Három napja volt ott a nagy melegben, étel és ital nélkül.

A lakók mindent megpróbáltak, több hatósági szervet is értesítettek, de nem kaptak segítséget. A tűzoltóság megkeresésünkre elárulta, ők csak haszonállat mentésével foglalkoznak, így ez nem az ő dolguk, nem is mentek ki a bejelentésre. Olvasónk szerint egyébként ezt is 70 ezer forintért vállalták volna, a katasztrófavédők sajtósa ilyesmiről nem tudott.

Három napig étlen-szomjan szenvedett a kiscica…

A lakosok összefogtak, egész éjjel egymást váltogatva álltak a fa alatt plédekkel, ha netán leszakadt volna a veszélyes helyen és magasan fekvő faág.

Délelőtt is figyeltek a cicára, akit nem akartak magára hagyni egy pillanatra sem. Egyébként voltak, akik megpróbáltak felmászni a cicusért, de a fa nagyon magasan van, így nem jártak sikerrel.

Értesüléseink szerint a pécsi kutató mentők kimentek a helyszínre, de ők sem tudták leszedni a macskát, aki ezután még feljebb mászott a fán. A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület elnöke elárulta, két alpinistát is kiküldtek a fához, akik hősiesen próbálkoztak, de végül szakmai okokból sem tudtak segíteni a macskán és a 18-20 méteres magasság a fa elhelyezkedése miatt is életveszélyes lett volna a segítőknek.

A kutató mentősök megpróbálták, de nem sikerült nekik
Horváth Gabriella meszesi lakos telefonon próbál segítséget kérni

A helyszínen a lakók teljes kétségbeesésüket fejezték ki, hogy napok óta nem tudott senki sem segíteni. Horváth Gabriella péntek délelőtt elárulta, körbetelefonált szinte minden pécsi szervnek, de végül Pestről, egy állatmentő szervtől volt várható a további segítség.

Péntek estére jó hírrel szolgált olvasónk: a kiscica megmenekült!

Itt már épségben van

Pécsi speciális autómentősök és lakosok összefogásával sikerült végül megmenteni, Eszmély Brigitta és párja, Benczik Gábor is segítettek autójukkal.

Nagy harcok árán mentették meg a macskát (Fotó: Neszmély Brigitta)

Hirdetés