Megújul a Modern Geográfia, a pécsi egyetem földrajzi szaklapja

A Modern Geográfia a PTE Földrajzi és Földtudományi Intézetének negyedévente magyar és angol nyelvű cikkekkel megjelenő szakmai folyóirata.

A jövőre jubiláló folyóirat célja a 2006-os alapítás óta nem változott: egy olyan ingyenesen hozzáférhető platformot biztosít, amely szaklektorált formában közli a tanulmányokat – tájékoztatta a PécsMa.hu-t dr. Tésits Róbert egyetemi docens és dr. Alpek Levente adjunktus, a lap szerkesztői.

Mint mondták, tervezik, hogy 2021 végén, a 15 éves évforduló alkalmából jubileumi konferenciát szerveznek, amelynek előkészületei hamarosan meg is kezdődhetnek.

A közeljövő feladataival kapcsolatban pedig azt közölték, szerencsés helyzetben vannak, hogy a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Publikálás- és Kutatástámogatási Osztálya sorban megvizsgálja az egyetemhez köthető szakmai folyóiratokat. Ennek részeként került sor a Modern Geográfia átvilágítására is, mikor a nemzetközi szakirodalmi adatbázisokba való bekerülés lehetőségeit nézték meg.

A jövőben a lap egyik legfontosabb célja a még nagyobb nemzetközi láthatóság elérése, amit a minőség javításával párhuzamosan valósítanának meg.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés