Nagy balhé lett egy pécsi közlekedési vitából – vádemelés

A Pécsi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki egy közlekedési vita során erőszakosan lépett fel a másik féllel szemben.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádirat szerint a férfi 2021 augusztusában Pécsett épp az úttest szélén álló kocsiból pakolta ki az árut, amikor mellettük elhaladt egy autó. A kocsi a keskeny úttest miatt a parkoló autót elkerülve a szegélyre hajtott, majd lassan elhaladt a vádlott mellett.

Ekkor a férfi kiabálni, káromkodni kezdett, majd kirántotta az elhaladó jármű jobb első ajtaját és az ott ülő arca felé ütött. A sértett arcát ugyan nem találta el, de a kocsiban ülő férfi szemüvegét lesodorta, majd az elhaladó autóra is többször rávágott.

A kocsi ezt követően megállt, kiszálltak az utasok. A sértett közölte a vádlottal, hogy kihívja a rendőrséget, a vádlott azonban továbbra is hangosan üvöltözött és „fenyegetőleg közeledett” felé – áll a vádiratban.

Egy arra haladó járókelő elővette a mobiltelefonját, hogy telefonáljon, ekkor a vádlott a kezére ütött, majd vele is kiabálni kezdett.

A férfi akkor állt csak le, mikor a rendőrök a helyszínre érkeztek.

Az elkövető cselekménye a garázdaság vétségének a megállapítására alkalmas – zárul a vádirat.

Kiemelt képünk illusztráció.