Négy éjszakán át irtják a gyomokat

A Biokom Nonprofit Kft. június 26-tól kezdve várhatóan 4 éjszakán át végzi el, illetve folytatja a pécsi közterületek burkolatainak gyomnövények elleni permetezését.

A keddtől induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, éjféltől hajnali 6 óráig. A felhasznált permetszerek: Medallon (totális gyomirtó), amely III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szer. A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges. A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (például gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

Az eljárás során célzottan a talaj közelében juttatják ki a permetszert, ezért annak szóródására nem kell számítani!

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Hirdetés