Nehéz sorsú gyerekeknél járt a Hungast Mikulása

Ajándékkal lepte meg a Mikulás a legszegényebbeket Pécsett. A Hungast Dél-Magyarország Kft. Mikulása 12 sokat nélkülöző családot látogatott meg az elmúlt nap folyamán, hogy az ünnepek közeledtével finomságokat adjon a gyerekeknek. A puttonyból tartós élelmiszerek, gyümölcsök és szezonális édességek kerültek elő.

hirdetés
Uránia Mozi

A nehéz körülmények között élő családokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a város iskoláinak közreműködésével választotta ki. A rászoruló családok kiválasztása az iskolákkal együttműködve történt, tudtuk meg Moór Esztertől, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Pécs-baranyai csoportjának irodavezetőjétől. A Gyermekmentő Szolgálat minden általános iskolába elküldte a felhívást, és az iskolaigazgatóktól beérkező javaslatok alapján választották ki azt a 12 családot, ahol a leginkább szükség van az élelmiszerre.

A tapasztalatok szerint az általános iskolás korosztály a legkiszolgáltatottabb. A bölcsődében és óvodában nincs hosszabb iskolai szünet, így szinte folyamatosan kapnak meleg ételt a gyerekek, a középiskolásoknak pedig lehetősége van dolgozni, például diákmunkával segíthetik családjaikat.

Van zsákodban minden jó!

“Bevált szokás és jó hagyomány a városunkban, hogy cégek, vállalkozók  élelmiszer-adományokkal segítik munkánkat. A Hungast Dél- Magyarország  Kft. az elmúlt évek legjelentősebb adományát tette. Egyrészt maga a volumen szokatlan, mert a családonként adományozott 35kg élelmiszer jelentős mennyiség, másrészt az összeállítása is gondosságot sugall. Kijelenthetem, hogy érdemi segítséget jelent ebben a nehéz időszakban a családoknak” – mondta el Moór Eszter, irodavezető.

A megajándékozott családok között akadt olyan, ahol az édesanya 12 gyermeket nevel egyedül, mégis mindegyikük jó tanuló. Egy másik család szükséglakásban él, a szülők a hétvégi bevásárlást sem tudják mindig megoldani. Az adományból olyan családnak is jutott, amelyet rengeteg visszafizetetlen hitel terhel, miközben az apukának nincsen állása.

“A gyerekek fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres étkezés. Az adománnyal szerettünk volna hozzájárulni ahhoz, hogy a legnagyobb szükségben élő pécsi gyerekek minden nap meleg ételt ehessenek. A Hungast a jövőben is folytatni kívánja a Gyermekmentő Szolgálattal az együttműködést hasonló karitatív akciók szervezésével” – válaszolta kérdésünkre Kérfalusi Attila, a Hungast Dél-Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.