Nem lassít a koronavírus: ismét bölcsődék és óvodák érintettek Pécsett

A pécsi önkormányzat ma sajtóközleményben számolt be arról, hogy a közelmúltban már jelzett fertőzések után újabb óvodákban és bölcsődékben jelent meg Pécsett a Covid-fertőzés.

A közlemény így szól:

„Több pécsi bölcsődében és két óvodában is találtak fertőzötteket az elmúlt napokban.

Az Apáczai Óvoda mindhárom tagóvodájából kerültek karanténba kisgyermekek az elmúlt napokban. Két kisgyermekről igazolódott be, hogy elkapták a koronavírus-fertőzést, két további óvodás pedig családtagja megfertőződése miatt került hatósági járványügyi megfigyelés alá. Mivel a karanténba került ovisok már az őszi szünetben sem voltak az intézményekben, ezért a hatóság további intézkedést nem tartott indokoltnak.

A Keleti Városrési Óvoda két tagóvodájában is találtak egy-egy fertőzöttet. A Teleki Blanka Utcai Tagóvodában egy munkatárs, a Pákolitz István Utcai Tagóvodában pedig egy kisgyermek kapta el a fertőzést. Mivel mindketten az őszi szünet előtt jártak utoljára az intézményekben, ezért a hatóság csak őket helyzete karanténba.

A Kisgyermek Szociális Intézmények több bölcsődéjében szintén találtak fertőzötteket az elmúlt néhány napban. A Mezőszél utcában, a kertvárosi Csoda Bölcsődében, és az uránvárosi Fészek Bölcsődében is egy-egy dolgozó kapta kézhez pozitív teszteredményét. Egyikük sem dolgozott már napok óta, így az érintett intézményekből csak őket helyezték karanténba.

A Fészek Bölcsőde egyik csoportjában egy kisgyermekről is beigazolódott, hogy elkapta a fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként rajta kívül 6 kisgyermeket és a csoportban dolgozó kisgyermeknevelőt helyeztek hatósági járványügyi megfigyelés alá.  

A Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatóságának egyik munkatársa is elkapta a fertőzést, őt szintén karanténba helyezték. Mivel már több napja nem dolgozott, ezért több dolgozó nem került járványügyi megfigyelés alá.

A karanténnal nem érintett kisgyermekek számára valamennyi bölcsőde és óvoda biztosítani tudja az ellátást.”