Nem lesz fűtés és légkondi a pécsi buszokon a járvány megelőzése miatt

A Tüke Busz Zrt. március 27-étől visszavonásig az autóbuszok egy részén a koronavírus-járvány megelőzésének céljából részlegesen kikapcsolja a fűtést és a járművek légkondicionáló berendezéseit sem helyezi üzembe – olvasható lapunkhoz eljuttatott közleményükben.

A Mercedes és Credo típusú járművekben nem lesz fűtés, a Volvo autóbuszokban a tetőventillátorok, légkondicionáló berendezések nem üzemelnek.

A Volvo buszokban a padlószinten elhelyezett radiátorok működésével továbbra is biztosítható a fűtés, mert a meleg levegő áramoltatása nem légbefúvással történik, így ezek a buszok üzemeltetése a vírus terjedése szempontjából nem jelent veszélyt az utazóközönségre.

Az átmenetileg komfortérzetet csökkentő és kényelmetlenséget okozó intézkedés bevezetésekor az utasok egészségének megőrzése és védelme volt a legfontosabb szempont.

A járműveken az ablakok nyitása, a gyakori szellőztetés és az utastér, valamint a korlátok, kapaszkodók folyamatos fertőtlenítő tisztítása, takarítása is járvány megelőzéséért hozott intézkedések része.

A Tüke Busz kéri utasai megértését.