Nem mond le a csalással vádolt pécsváradi polgármester, inkább népszavazást tartana

A napokban emeltek ismét vádat Zádori János ellen gazdasági csalás bűntette miatt, ezért egy helyi képviselő azt követelte, fejezze be a polgármesteri munkát. A városvezető azonban lemondás helyett népszavazást tartana a kérdésben. Az ATV riportja.

A legutóbbi pécsváradi közgyűlésen a megvádolt polgármester lemondását követelte a képviselőtestület egyik tagja, azonban Zádori kijelentette: nem érzi magát bűnösnek az ellene felhozott vádakban, így nem is óhajt lemondani posztjáról.

Mint mondta, tudja, ki jelentette fel, de megnevezni nem akarja, szerinte egy sértődött ember bosszúhadjáratot indított ellene.

A polgármester megelégelve az őt ért támadásokat végül úgy döntött, saját költségen népszavazást ír ki a városban. Arra kíváncsi, hogy az ott élők mit gondolnak: maradjon-e polgármester vagy mondjon le.

A csatorna által megkérdezett Fábián Adrián pécsi közigazgatási jogász szerint egyébként a polgármester nem írhat ki népszavazást az ügyben, maximum egy teljes körű közvélemény-kutatást végezhet.

Az ATV stábja több helyi lakost is megkérdezett a lemondásról, kiderült, a nagy többség kitart Zádori János mellett.

Hirdetés