Nemsokára startol a Déli Kapu Folklórfesztivál

Augusztus 17-20-ig ismét lesz Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztivál Pécsett, a belvárosban!

Idén negyedik alkalommal szervezi meg a régiós Déli Kapu Folklórszövetség a fesztivált.

hirdetés

A programok helyszíne a belváros: idén az esti gáláknak a Pécsi Nyári Színház ad otthont. Augusztus 17-19-ig esténként, 19.00 órakor a Széchenyi térről indul a zenés-táncos gála-felvezetés, utána 19.30 órától a Káptalan utcai szabadtéri színpadon az érdeklődők francia, bosnyák, litván, lengyel és erdélyi együttest tekinthetnek meg. A Déli Kapu tagjai közül a szekszárdi Bartina, a pécsi Tanac, a Hosszúhetényi Hagyományőrző együttes, ill. a Csurgó zenekar lép fel.

A fesztivál programjában több mint 400 táncos és fél tucat zenekar működik közre a három nap során Pécsett, és a partnerfesztivál rendezvényein a Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztiválon.

A programsorozatot augusztus 20-án, a városi ünnepség után a Déli Kapu – Magyarok Kenyere folklórgála zárja 19.30-tól a Dóm téren: a Bátai Sárköz Néptáncegyüttes, a Csurgó zenekar, a Leőwey Táncegyüttes, a Mecsek Táncegyüttes, ill. a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház közreműködésével.

Déli Kapu Feszt 2015 Szórólap OK

A Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztivál nem intézményesült fesztivál: erőforrásai a tagság önerejéből és önkéntes munkájából, Pécs Megyei Jogú Város, ill. a hazai pályázati alapok támogatásából adódnak össze. A fesztivál fővédnöke Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

hirdetés

Hirdetés