Nincs melegvíz és távhőellátás Komlón

A fűtést, illetve a nyílászárók cseréjére is fordíthatják majd az összeget.

Komlón fővezeték meghibásodása miatt több településrészt érint a távhőszolgáltatás kimaradása – adta hírül a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

hirdetés
Uránia Mozi

2014. december 2-án a hajnali órákban Komlón a távfűtőrendszernek egy – nagy átmérőjű – vezetékén bekövetkezett csőtörés miatt nagyjából 4000 lakásban és közintézményekben szünetel jelenleg a melegvíz- és a távhőellátás. A Komlói Fűtőreőmű Zrt. dolgozik a hiba feltárásán és elhárításán, a szolgáltatás mielőbbi helyreállítása céljából, amelynek várható időpontja   december 2. 24.00 óra.

Felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a fűtési szolgáltatás helyreállításáig lehetőség szerint – a hőveszteség elkerülése érdekében – kerüljék a lakások szellőztetését. Amennyiben rendelkeznek tartalék fűtési lehetőséggel (például: olajradiátor, hősugárzó), a szükséges biztonsági előírások betartása mellett készüljenek fel azok üzemeltetésére.

Az érintett lakások visszahűlése a délutáni, kora esti órákra várható, ezért a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Komlói Polgármesteri Hivatallal együttműködve megtette a szükséges előkészületeket a kijelölt befogadó helyek esetleges igénybe vételére.

A távhőszolgáltatás kimaradásával érintett azon lakosság számára, akiknek a saját elhelyezésüket másként nem áll módjukban megoldani, Komló polgármestere a Sportcsarnok épületét (Komló, Eszperantó tér 1.) jelölte ki közösségi befogadó helyként, a befogadó hely megkezdte működését, készen áll a személyek fogadására.

A Helyi Védelmi Bizottság elnöke összehívta a Komlói Helyi Védelmi Bizottságot, amely 2014. december 2. napján 12:30 órakor kezdi meg működését a Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal épületében (Komló, Városház tér 3.).