Nőtt a Fidesz támogatottsága

A migránsválság és a határkerítés felállítása nagy mértékben a Fidesz mellé állította a szimpatizánsokat 2015 nyarán, így eltűnt a ciklus során szokásos népszerűségi hullámzás – mondta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

hirdetés

A szakértő szerint azért érdekes a mostani helyzet, mert a kormánypártok általában a ciklus elejére időzítik a kényesebb ügyeket, így népszerűségük is csökkenhet, míg a választásokhoz közeledve előtérbe kerül a “választási költségvetés”, a gazdasági eredményekre fókuszálva.

Nagy Dániel az intézet által szerkesztett, az összes magyar közvélemény-kutató cég által jegyzett kozvelemenykutatok.hu nevű honlapon publikált információk alapján elmondta: a Fidesz toronymagasan vezet mindenhol, a második-harmadik helyen vannak eltérések a mérések között. A második erő alapvetően mindenhol a baloldal, a Jobbik a harmadik – ismertette.

A Fidesz-KDNP támogatottsága a Nézőpont szerint 49 százalékon áll, ami kétharmad közeli eredmény lenne a választásokon – mondta.

Hirdetés