Nyílt nap a pécsi gyermekhospice-házban

Bár még működési engedélyre vár a Dóri Ház, hazánk első gyermekhospice intézménye, a Szemem Fénye Alapítvány nyílt nap szervezésével kívánja bemutatni az európai mintára létrehozott szolgáltatást.

December 4-én, szombaton 11 órától tekinthetik meg az érdeklődők a súlyosan beteg gyermekek és családjuk fogadására kialakított épületet, amelynek kiemelt szerepe, hogy az itt töltött átmeneti időszakban is otthonias környezetben nyújtson támogatást a bentlakóknak.

A nyílt napon az alapítvány az érdeklődő látogatók mellett különös figyelmet szentel a beteg gyermekeket gondozó családoknak, egészségügyi dolgozóknak és a szervezet korábbi vagy leendő támogatóinak is.

Emellett a Szemem Fénye alapítvány egy egyedülálló kezdeményezést is útjára indít: a szervezet angol mintára alakítja ki új jótékonysági üzletét Pécsett.

Charity shop, azaz jótékonysági bolt nyílik november 25-én Pécsett, a Király utca 49. szám alatt. Az idegen kifejezés mást takar, mint amit a hazai adományboltokról gondolunk. Az angol charity shopokba szívesen térnek be a vásárlók, hiszen jó minőségű használt áruból válogathatnak, s ezzel jótékonykodnak is.

A modern pécsi butikban kéthetente cserélődik majd az árukínálat, amely első osztályú adományokból áll. Az üzleti tevékenységből származó profitot az alapítvány a Dóri Ház, hazánk egyetlen gyermekhospice házának működtetésére fordítja.

A hamarosan megnyíló üzlet árukészletét lakossági felajánlások adják, ezért az alapítvány folyamatos jelleggel várja telephelyén a megkímélt, jó minőségű ruhákat és játékokat. A felajánlásokhoz adománygyűjtő zsákok is igényelhetők.

Hirdetés