Nyugdíjasoknak festettek

Mintha a Balatonon járnánk – mondta az egyik lakó, amikor meglátta a nyugdíjasház falán az elkészült festményt. Nyári naplementét idéző műalkotással gazdagodott az intézmény Naplemente aulája. Ahhoz, hogy a festmény elkészüljön, Sztojkovics Éva önkormányzati képviselő és Moór Eszter bizottsági elnök segítsége is kellett.

A nyári diákmunka programban résztvevő tanulók rajzolják és színezik a mintákat a Lánc utcai nyugdíjasház egyik emeletének falán. A ház közösségi tereinek és a folyosóknak szakszerű festését pedig a START munkaprogram keretében közfoglalkoztatottak végzik. A festéshez szükséges alapanyagokat Sztojkovics Éva képviselői keretéből állta. Moór Eszter a Népjóléti és Sport Bizottság elnöke pedig meglepetésként, az ügyes diákokkal elkészíttette a vidám, színes festményt.

– Mintha a Balatonon járnánk. Nem olyan egyhangú, nagyon jó kis hangulata lett. Olyan ügyesek voltak ezek a kis gyerekek – mondja Bezdán Rózsa, a ház egyik lakója.

A festményt pénteken adta át a nyugdíjasház lakóinak Moór Eszter bizottsági elnök és Sztojkovics Éva önkormányzati képviselő.

Hirdetés