Ölt a szén-monoxid

Szén-monoxid-mérgezésben életét vesztette egy középkorú nő és kiskorú lánya Budapest XIV. kerületében szombatra virradó éjszaka. A kilenclakásos társasházat ki kellett üríteni – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Ismertetése szerint a Bazsarózsa utcai ház földszinti lakásához riasztották a mentőket, majd a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés miatt.

hirdetés

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese, Valics Dezső elmondta, a mentők többször újraélesztették az anyát és a lányát, de már nem tudták megmenteni az életüket. A nő hozzátartozóját kórházba szállították megfigyelésre.

Kisdi Máté közlése szerint a háromszintes épület első és második emeletének lakásaiban egészségre ártalmas koncentrációt mértek a tűzoltók, ezért intézkedtek az épület kiürítéséről.

A katasztrófavédelem a BKV-tól melegedőbuszt kért a helyszínre, majd a nyolc lakót az önkormányzattal közösen egy közeli szállodában helyezték el.

Az épületet le kellett zárni, a lakók várhatóan szombaton még nem térhetnek vissza a házba, ugyanis a gázművek és a kéményseprők vizsgálatát meg kell várni.

Kisdi Máté hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű balesetek a gázkészülékek rendszeres ellenőrzésével, valamint szén-monoxid-érzékelő beszerelésével megelőzhetők.

Hirdetés