Őrület! Magyar fürdőruha óceáni hulladékból…

Óceáni hulladékból bikini. Elsőre furcsán hangzik, mögötte egy globális probléma áll. A megálmodóknak – a szó legszorosabb értelmében – alá kellett merülniük a gond mélyére, hogy megoldást találjanak a vizekben úszó hulladék felhasználására – írja a Forbes.hu

Tóth Mónika és Szomolányi Szandra az Undersea Bikini megálmodói és alapítói. A lányok szinte együtt nőttek fel, majd mind a ketten a Budapesti Gazdasági Egyetemen szerezték meg diplomájukat. Csak ezután jött a hosszú ideig ötletként érlelődött vállalkozás megvalósítása, mellyel rátapintottak egy piaci résre.

A fürdőruhák anyaga elhasznált halászhálókból és egyéb műanyag hulladékokból készül, amiket önkéntes búvárok hoznak fel a tengerek mélyéről a felszínre. Így minél több fürdőruhát adnak el, annál kevesebb szemét károsítja tovább a vízi élőlényeket és környezetüket. Emellett az összes csomagolás újrahasznosított, környezetbarát. A márkacímkéket el lehet ültetni, és virág nő ki belőle.

A szettek ára átlagosan 50-70 euró között mozog, viszont külön-külön is megvásárolhatóak. A termék értékesítése kizárólag weben történik. Főként Magyarországból, Németországból, Ausztriából és Amerikából jönnek rendelések, de érkezett már Dubaiból, Dániából, Görögországból, Spanyolországból és számos más országból is. Az egyik fürdőruhaszett árbevételének 10 százalékával egy teknősrehabilitációs központot támogatnak.

hirdetés
Hirdetés