Ötmilliót adtak a rockra

Ötmillió forinttal segíti a Rockmaraton szervezőit a pécsi városvezetés, ezért jövőre újra dübörög a rock Malomvölgyben. A szervezők szerint a hangulat a szokásos lesz, de nagyobb sztárok is jönnek.

Idén nyáron még úgy tűnt, nem lesz többet Rockmaraton Pécsett. Korábban ugyanis a fesztivál szervezői úgy nyilatkoztak, már nem éri meg az egyhetes parti, egyre kevesebb a támogató és egyre kevesebb a büdzsé is. A város azonban ötmillió forinttal támogatja meg a rockereket,  így jövőre újra szólhat a rock a Malomvölgyben.

– Ez a 30 ezres látogatottságú fesztivál már Pécshez tartozik, színesíti a kulturális palettát, az országban ez az egyetlen tisztán rockzenei fesztivál. Hozzánk nőtt tehát a rockmaraton és azt akartuk, hogy ez így is maradjon – mondta Csizi Péter  a sajtótájékoztatón.

A Rockmaraton szervezője azt mondja, ez a pénz pont elég arra, hogy újra megrendezhessék Magyarország egyébként legolcsóbb rockfesztiválját.

– Ezúton is köszönöm a város támogatását, enélkül ugyanis biztosan nem tudtuk volna újra összehozni a Rockmaratont – magyarázza Varga Zoltán.

Az elmúlt évekhez hasonlóan megint négy nagyszínpadon szól majd a rock, maradnak a legolcsóbbak a „fesztiválpiacon” és nagyobb sztárok zenélnek majd, mint eddig, köztük egy New York-i hardcore legenda is, a Sick of it all, valamint a svéd progresszív metál csapat, az Evergrey.

A 2013-as Rockmaratont június 25. és 30. között rendezik.

hirdetés

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.