Pécsett is képzik a határvadászokat

Illocska, 2015. szeptember 18. Illegális határátlépõt visznek el a rendõrök a baranyai Illocska határában 2015. szeptember 18-án. MTI Fotó: Lendvai Péter

A határvadász képzés 8. ütemében újabb 70 határvadászjelölt kezdte meg tanulmányait szeptember 1-jétől Debrecenben, Orosházán és Pécsett – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján kedden.

hirdetés

A tájékoztatás szerint ezzel együtt jelenleg 248-an vesznek részt a képzésben országszerte. Emlékeztetnek arra: a kormány 2016. augusztus 10-én döntött a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 fővel történő bővítéséről.

Az országos toborzás 2016. szeptember 1-jén kezdődött meg, a pályázatokat mindaddig várja a rendőrség, amíg a 3000 fős létszámkeret erre lehetőséget biztosít; augusztus 31-ig 3561-en nyújtottak be pályázatot.
Korábban a rendőrség arról tájékoztatott, hogy augusztus végéig 1132-en végezték el sikeresen a rendőrség határvadászképzését.

A felvételi követelményeknek megfelelt jelentkezők a felnőttképzési rendszerben regisztrált öthónapos kurzust sikeres vizsgával zárva őrjárőrtárs részszakképesítés szereznek, majd határrendészeti ismeretekből kiegészítő felkészítésen vesznek részt – tájékoztatott a rendőrség.

Hirdetés