Pécsi Fidesz-frakció: embertelen a 210 milliós elvonás az óvodáktól és bölcsődéktől

Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz-frakció vezetője

Közleményt juttatott el lapunkhoz a Pécsi Fidesz-frakció azzal kapcsolatban, hogy a pécsi városvezetés számos önkormányzati intézmény személyi juttatásokra és dologi kiadásokra megcímzett költségvetési keretét átcsoportosította a Veszélyhelyzeti Alapba.

hirdetés

Nyőgéri Lajos: “Emberségből elégtelenre vizsgáztak a Fidesz és az ÖPE képviselői”

A közlemény teljes szövege:

Tiltakozás az óvodák és bölcsődék százmilliós megsarcolása ellen

Embertelennek tartjuk és ezúton is tiltakozunk az ellen, hogy Péterffy Attila 210 millió forintot von el az óvodáktól és bölcsődéktől, azok után, hogy a pécsi óvodai és bölcsődei dolgozók a járvány legveszélyesebb időszakában nyújtottak személyesen segítséget a PAPI program keretében a pécsi idősek ellátásában.

A FIDESZ az érzéketlen elvonás helyett arra tesz javaslatot, hogy többlet juttatással ismerjük el az óvodai és bölcsődei dolgozók erőn felüli munkáját.

Itt lenne az ideje, hogy Péterffy Attila is az önkormányzati dolgozók helyzetével foglalkozzon, ahelyett, hogy például a járványhelyzettel takarózva 200 millió forinthoz juttatja az egykor általa vezetett francia multicéget egy önkormányzati vállalat (vagyis közvetve a pécsi polgárok) kárára.

Pécsi FIDESZ Frakció

Hirdetés